Ewolucja muzyki klasycznej: od baroku do współczesności.

Kultura popularna a elita: przemyślenia nad wartością kulturową.

Antocyjany są zwłaszcza odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony lub też różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.
1. Sprawdź to

2. Znajdź tutaj

3. Wejdź

4. Znajdź więcej
Sztuka a społeczeństwo: jak twórczość artystyczna odzwierciedla zmieniające się realia.

Categories: Moda rcdargo.pl

Comments are closed.

Co robić, aby nares

Medycyna osiąga aktualnie niesamowicie wysoki poziom Medycyna z perspektywy kilkudziesięciu lat, ...

Łóżka piętrowe 3

Ładny dom jest wspaniałą wizytówką każdego jego właściciela. Wobec tego ...

Odlewnia żeliwa

Mnóstwo osób poszukuje mieszkanka, w jakim będzie się mogło osiedlić ...

Ślusarz

Jeżeli padliście kiedyś ofiarą jakiegokolwiek przestępstwa bądź próby przestępstwa, lub ...

Czemu warto stosowa

Czy naturalne suplementy i kosmetyki są warto używania Na półka w ...